För närvarande går 24 elever på NIU amerikansk fotboll Uppsala. Vi har möjligheten att ta emot ytterligare 21 elever till läsåret 2019/20. Huvudtränare är Johan Sedin, Legitimerad Specialidrottslärare i Amerikansk fotboll, tidigare förbundskapten för såväl damlandslaget som herrlandslaget.

Undervisningen sker på Celsiusskolan och vi har fotbollsträningar på intill liggande Österängens IP. Fysträning sker på Actic Kraftkällan men det finns även möjlighet att träna på alla Actic i Uppsala. Bor man på elevhemmet är detta särskilt bra då Actic har ett gym i kvarteret. Vi tränar 4-5 ggr i veckan på morgonen mellan 08:00-10:00. Undervisningen i andra ämnen startar 10:30 varje dag.

NIU utbildningen är en elitutbildning i sporten amerikansk fotboll och därför finns det elever från flera klubbar. Träningen på NIU ses som ett spetskomplement till den träning som sker i klubblaget. Flyttar man till Uppsala för utbildningen men vill spela kvar i sin hemmaförening går detta givetvis alldeles utmärkt. Vi ser till att ni får möjligheten att träna med Uppsala 86ers om resan hem för kvällsträning är för lång. Vi ser även till att skolan och tränarna, hemklubb och 86ers, har en kontinuerlig dialog kring din träning och hur du bäst skall utvecklas. Just nu har vi spelare från Uppsala 86ers, Stockholm Mean Machines, Gefle Red Devils, Upplands-Bro Broncos, STU Bulls och Täby Flyers på NIU, Celsiusskolan, Uppsala.

Ansökan Ansökningsmodulen öppnar 15 september. NIU 2019/2020 har en sista ansökningsdag den 1 december 2018. Observera att detta endast är en idrottslig ansökan. Ett programval till gymnasieantagningen måste alltid göras. Ansök via http://www.igunet.se/ansokan/niu/

Boende Vi rekommenderar Uppsala Gymnasieboende. Det finns information på deras hemsida hur du går tillväga för att göra en intresseanmälan, få till ett besök tillsammans med kostnader och kontakt för fler specifika frågor. http://www.uppsalagymnasieboende.se/

Har du frågor kring detta kontakta:
Johan Sedin
Leg. Specialidrottslärare i Amerikanskfotboll.
Head Coach, NIU amerikansk fotboll, Uppsala.
johan.sedin@skola.uppsala.se
0702-166465

 

Nationellt godkänd Idrottsutbildning på Sveriges största idrottsgymnasium